مقالات

برج نوری ثابت

برای روشنایی مناطق بزرگ، از یک سازه فلزی با ارتفاع بالا به نام برج نوری استفاده می‌شود. این سازه شامل یک بدنه فلزی و چند پروژکتور است که توان آن‌ها بر اساس نیاز روشنایی منطقه تنظیم می‌شود. ناگفته نماند که در برج‌های نوری ثابت، بر خلاف برج نوری متحرک، امکان حرکت وجود ندارد.

در میان برج‌های نوری ثابت، پروژکتورها به بالای برج متصل شده‌اند، از این رو، تعمیر، سرویس دوره‌ای و نوسازی لامپ‌ها در این برج باید در ارتفاع انجام شود‌. در این مطلب قصد داریم تا شما عزیزان را با برج نوری ثابت، انواع و قیمت آن آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

برج نوری یکی از تجهیزات رایج در ایران است که دارای کاربردها و مزایای متعددی است. این برج نوری عموما در دو نوع مختلف سبد ثابت و متحرک تولید و به بازارهای هدف عرضه می‌گردد. در این راستا، انواع برج نوری سبد ثابت با ارتفاع کمتری( کمتر از 25 متر) تولید می‌شوند و در دو مدل بدون نردبان و با نردبان هستند. به منظور تعمیر و سرویس این دو مدل از برج نوری، روش‌های متفاوتی پیش روی شما خواهد بود.

در مدل نردبان دار طبیعی است که از نردبان خود برج که به طور معمول، دارای حفاظ ایمنی است کمک می‌گیرند. بدین ترتیب، سرویس کاران می‌توانند به راحتی از نردبان بالا رفته و با برخورداری از حفظ جان، خود را به سبد دایره‌ای شکل در بالا رسانده و عملیات مرتبط با تعمیر و نگهداری را انجام دهند.

در مدل دیگر که بدون نردبان است نیز از ماشین‌آلات بالابر و جرثقیل استفاده می‌کنند. بنابراین، اپراتور پس از قرار گرفتن در محفظه مخصوص جرثقیل یا بالابر به فضای مورد نظر رسیده و فعالیت مرتبط با سرویس را انجام می‌دهد. لازم به ذکر است که انواع برج نوری سبد ثابت دارای وسعت نوری کمتری هستند و در فضاهایی همچون کارگاه‌ها، معابر، پارکینگ‌های باز، محوطه‌ها و… مورد استفاده قرار می‌گیرند.

برج‌های نوری به طور معمول به دو شاخه کلی تقسیم بندی می‌شوند که به آن‌ها استادیومی و تلسکوپی گفته می‌شود. برج نوری استادیومی به طور معمول، نور را به صورت متمرکز انتشار می‌دهند و جهت استفاده در فضاهای ورزشی همانند استادیوم‌ها مورد توجه قرار گرفته‌اند.
برج نوری در مدل تلسکوپی نیز، بخش بالایی آن بصورت دایره‌ای فرم است که به طور عمده جهت نورافشانی به صورت 360 درجه مورد توجه قرار دارد. این برج نوری در فضاهای پارک، مراکز شهری، فلکه‌ها و‌ میادین شهر کاربرد دارند.
ناگفته نماند که سه روش رایج جهت پوشش دهی به برج نوری ثابت مورد توجه قرار دارد. این سه روش به طور معمول، گالوانیزه گرم، رنگ آلکیدی و اپوکسی هستند، که به سبب پیشگیری از زنگ زدگی و خوردگی انجام می‌پذیرد. انتخاب هر کدام از این روش‌ها به نیازهای محیطی و سفارش مشتری بستگی دارد.

به عنوان مثال اگر بخواهیم روش گالوانیزه و استفاده از رنگ صنعتی را باهم مقایسه کنیم، پوشش گالوانیزه به طور متوسط 20 الی 25 سال بیشتر از پوشش رنگ‌های صنعتی عمر مفید و ماندگاری خواهد داشت.

چرا که عواملی همچون احداث در جا، پیش ساخته بودن محصول، میزان مقاومت خاک و ساختار زمین، مدل پروژکتورهای مورد استفاده، ارتفاع سازه و سرعت باد از جمله این موارد هستند. از این رو، ضروری است تا با مجموعه‌های معتبر و متخصص در این حوزه مشورت کنید و بر طبق نیازها و شرایط مورد استفاده خود، قیمت مرتبط را استعلام بگیرید.

خرید برج نوری ثابت
شایان ذکر است که در هنگام خرید برج نوری ثابت، عوامل متفاوتی نیز تاثیرگذار هستند. به عنوان مثال، جنس و کیفیت مواد ساختاری، تکنولوژی استفاده شده در پروژکتورها، سیستم کنترل نور و امکانات اضافی از جمله این موارد مهم هستند. به علاوه، استحکام و پایداری سازه، هزینه نگهداری و تعمیرات، مدت زمان اجرا و تحویل، شرایط قرارداد و مشخصات فنی به عنوان عوامل موثر در انتخاب برج نوری ثابت مطرح هستند.

بنابراین توصیه می‌شود تا برای خرید برج نوری ثابت به مراکز عرضه این محصول سری بزنید و بنابر نیازهای خود و محل قرارگیری این برج، سفارش خود را ثبت کنید‌. همچنین می‌توانید به فروشگاه‌ها و وب‌سایت‌های معتبر اینترنتی عرضه کننده برج نوری ثابت سری بزنید و پس از تماس با کارشناسان فروش، سفارش خود را ثبت کنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *